Raad op Zaterdag
Doe-dag over de Omgevingswet


De Omgevingswet, het blijft lastig concreet te maken voor jouw rol als Raadslid. Je bent vast bekend met de hoofdlijnen en hoeveel wetten er wel niet opgaan in de Omgevingswet. Maar hoe gaat de wet nu echt in de praktijk werken? Verandert er iets in jouw rol én wat merkt de samenleving er van? Ben jij hier ook benieuwd naar, kom dan naar de Raad op Zaterdag.

Het wordt een doe dag die volledig in het teken staat van de invoering van de Omgevingswet. Neem kennis van praktijkvoorbeelden uit gemeenten en van collega-raadsleden en deel ervaringen, bekijk een film, debatteer mee of maak een omgevingswandeling om zo te ervaren wat er door de Omgevingswet mogelijk wordt en wat dit van jou als Raadslid vraagt.  

Wat kun je verwachten?
Wij starten plenair. De rest van de dag is het vooral: doen. Er zijn drie rondes geprogrammeerd van 75 minuten, waarbij we in kleine groepjes met elkaar aan de slag gaan! Je gaat gegarandeerd naar huis met een concrete tip top-10, welke je in staat stelt direct aan de slag te kunnen in de eigen gemeente.

Kijk voor een overzicht van de sessies onder tabblad workshops.

Graag tot ziens op zaterdag 16 september in het Muntgebouw Utrecht