Raadsledencongres – klaar voor vier jaar!
Op zaterdag 20 januari vond het Raadsledencongres – klaar voor vier jaar! plaats in 1931 Congrescentrum in ‘s-Hertogenbosch.
Een congres om kennis en vaardigheden te vergroten zodat er een goed begin gemaakt kan worden in de nieuwe raadsperiode.

Ruim 500 raadsleden luisterden naar wat voor Pieter van den Hoogenband de gouden formule was om van een periode van vier jaar een succes te maken. Dagvoorzitter was Wouter Kurpershoek, oud-Amerikacorrespondent van de NOS en huidig raadslid in de gemeente Neerijnen. 

Bezoekers van het Raadsledencongres…  

  • namen deel aan workshops die hen inspiratie bood richting de nieuwe raadsperiode; van een workshop effectief lezen tot een spoedcursus integriteit, van een lesje gemeentefinanciën tot een inkijkje in de wereld van politiek&media;
  • hadden ontmoetingen met (kandidaat) collega’s;
  • zagen hoe een aantal Raadsleden van de week op het podium in gesprek gingen over het thema trots om raadslid te zijn;
  • gingen in gesprek met relevante organisaties;
  • kregen inspirerende presentaties van sprekers Pieter van den Hoogenband, Henk van der Kolk en Hans Dekker;
  • zagen hoe Kajsa Ollongren, minister van BZK, sprak over het hoe en waarom van het opleidingsprogramma voor raadsleden en het belang van raadsleden voor de lokale democratie en een raadslid op het podium uitnodigde om namens alle raadsleden het opleidingsprogramma te ontvangen;
  • kregen een ludieke afsluiting van de plenaire gedeeltes door poppenspeler Armand Schreurs.

Een terugblik op deze dag met beeld, foto’s en presentaties van de diverse workshops kunt u hier op de naslagpagina bekijken. Meer info over het opleidingsprogramma vindt u hier.

Wij kijken terug op een mooie dag!
Heeft u nog op- of aanmerkingen over de dag? Dan horen wij dit graag via vngcongressen@vng.nl

Met vriendelijke groet,
Raadslid.Nu, de Vereniging van Griffiers, de VNG en het ministerie van BZK