Het Nationaal Preventieakkoord en NL Vitaal 2019 slaan de handen ineen en organiseren

Samen voor een gezonder Nederland

Samen willen we dat de Nederlandse jeugd opgroeit in een gezonde omgeving. Een omgeving waarin winkels en kantines een gezond aanbod van eten en drinken hebben, we ruimte en tijd hebben om veel te sporten en te bewegen, waarin niet wordt gerookt en bewust met alcohol wordt omgegaan.

Met elkaar hebben we al veel bereikt, maar er moet ook nog veel gebeuren. Tijdens deze bijeenkomst delen wij kennis en ervaringen om afspraken van het Nationaal Preventieakkoord, gericht op jongeren, om te zetten in concrete acties en maatregelen. Wij bieden handvatten: bewezen integrale aanpakken voor bijvoorbeeld de lokale preventieakkoorden, een rookvrije generatie of ‘de stad als gezonde leefomgeving’. Meer informatie over het evenement volgt op www.nlvitaal.nl

U als wethouder, leider in het bedrijfsleven, aanjager van NL2025, ondertekenaar van het Nationaal Preventieakkoord of verantwoordelijke binnen de JOGG-beweging, de zorgsector, het onderwijs, een sport en maatschappelijke organisatie, speelt een belangrijke rol in het creëren van een gezonde generatie. Daarom nodigen wij u graag uit op vrijdag 8 maart.

Samen voor een gezonder Nederland
 vrijdag 8 maart 2019 van 14.00 uur
(inloop vanaf 13.00 uur) tot 18.30 uur (met aansluitend borrel)

in de Werkspoorkathedraal, Tractieweg 41 te Utrecht.

Naast plenaire sprekers als Floris van Alkemade, rijksbouwmeester, Noor Rikkers, kinderarts LUMC en voorzitter van de Taskforce Rookvrije Start en de internationaal bekroonde fotograaf Gregg Segal, bieden wij u de kans om tijdens tafelsessies met elkaar in gesprek te gaan. Zo legt u nieuwe verbindingen met leiders, bestuurders en verantwoordelijken uit andere disciplines, versterkt u bestaande verbindingen en deelt u met elkaar wat wel en niet werkt. Samen zetten we zo stappen om Nederland gezonder te maken!

De bijeenkomst is tevens het startsein van de Week voor de Gezonde Jeugd https://weekvoordegezondejeugd.nl.

Wij zien u graag vrijdagmiddag 8 maart 2019 in Utrecht! 

Paul Blokhuis, staatssecretaris ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Marjon Bachra, directeur – bestuurder JOGG
Erben Wennemars, topsporter en aanjager NL2025